Entrar a Qadar Produccions Culturals Consulti la Agenda de Qadar Art i Viatges

L'equip Qadar.net

 • Ferran Morillas i Vilanova.
  (President i membre fundador de QÂDAR. Llicenciat en Història de l'Art per la U. B. Guia del Marroc i documentalista del Magrib.)
 • Imanol Ugarte Garrido
  (Vicepresident i membre fundador de QÂDAR. Guía especialitzat de l'Àfrica austral i subsahariana)
 • Julian Arasanz Lozano
  (Responsable de logística i informàtica.)
 • Youssef Ghazi
  (Especialista de la cultura amazigh. Traducció i interpretació)
 • Elisabet Ejarque
  (Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona.)
 • Ramon Sargatal i Pellicer
  (Doctor en Filologia Clàssica, llicenciat amb Dret, Master en Museologia, professor-consultor de la UOC.)
 • Josep Maria Sans i Escola
  (Assessor i agitador cultural.)

Història

QÂDAR. ART I VIATGES, neix l'abril de 1999, com a entitat cultural sense afany de lucre que promou la coneixença i l'intercanvi entre cultures segons el principi de reciprocitat equitativa.

Creiem en el diàleg i en un espai obert a altres horitzons com a condició necessària per a la coexistència pacífica, com a revulsiu a l'evolució dels pobles i com a mesura per evitar l'exclusió de les cultures més febles.

Cal superar l'actual estat de les relacions internacionals, per la qual cosa, contribuïm al desenvolupament dels intercanvis culturals que garanteixin la pau i la prosperitat. Afavorir el coneixement mutu, trencar falsos estereotips i revaloritzar la imatge de l'alter, és imprescindible per aconseguir el clima de confiança que requereix la gestió dels afers comuns i la negociació dels conflictes. En aquest sentit, reivindiquem el reconeixement legítim de totes les cultures convençuts que la preservació de les identitats col·lectives passa per l'acceptació i el respecte dels drets dels pobles. Per contra, ens oposem a una concepció mercantil de la cultura que provoca la banalitat dels seus continguts i, que en un món de relacions globalitzades, condueix a la seva uniformitat.

QÂDAR, dedica el seu esforç a organitzar i gestionar activitats per a la descoberta, la interpretació i la comprensió de diferents cultures, prioritzant tanmateix, les que pertanyen a la regió geogràfica del Mediterrani. No podem passar per alt la nostra vocació mediterrània que, juntament als principis fundadors, constitueix la veritable raó de ser de l'entitat.

Línies d'acció de Qadar.

 • Oferim viatges, seminaris, projeccions, concerts, cicles, assistim a festivals, exposicions, esdeveniments internacionals especials i únics, per endinsar-nos en altres cultures i connectar amb allò que excel·leix del seu patrimoni.
 • Organitzem manifestacions culturals de diferents països, convidem als seus artistes a protagonitzar les seves expressions ja siguin sagrades o profanes, tradicionals o contemporànies, escrites o orals, per donar a conèixer les seves obres, que alhora expressen la seva identitat.
 • Participem en organitzacions internacionals amb idearis que coincideixen amb els nostres principis fundadors, com per exemple la Xarxa Blau d'entitats culturals del Mediterrani.
 • Editem el butlletí digital "DESTI. Quadern informatiu", on hi són presents les opinions d'especialistes i les nostres reflexions en relació a l'activitat que genera l'associació.

Fundadors de Qadar.

Ferran Morillas i Vilanova, Imanol Ugarte Garrido, Enric Soler i Raspall, Itxaso Zuñiga Ruiz, Ruth Pinto Mercader, Sílvia Samaniego Jou, Conxa Armengol Ferrer, Àngel Morillas Gonzàlez, Karmele Ariztegi Salegi.

Dades de l'entitat.

Qadar Art i Viatges SL.
Arquímedes, 244, 2n 1a. 08224 Terrassa. Catalunya.
NIF: G-62022934
Telf: 937335042 • Fax: 937894552
info@qadar.net

Vols rebre el newsletter de Qadar?
Introdueix el teu email:

Entrar a Qadar Arte y Viajes Nits de Ramadà
Anar a www.mediterraniafm.cat

NOU TELÈFON DE QADAR

Publicació: 25/03/2013

ATENCIÓ: Hem canviat el número de telèfon de la nostra oficina:

TEL. +34 93 175 80 95

 

QADAR presenta la nova temporada

Publicació: 11/09/2011

QADAR presenta la nova temporada

El Diari de Terrassa, va publicar un article sobre la nova temporada de QADAR Produccions Culturals. L'article fa també un repàs a la tasca realitzada, la promoció com a empresa amb un ferm compromís amb la Mediterrània a través de la creació de la Xarxa Euromediterrania de Cultura Popular. Fem ressó del programa previst per al 2012 del viatges culturals i musicals que es presentarà al llarg de l'any.

QADAR al SITC

Publicació: 07/04/2011

SITC

QADAR és present al SITC (Saló Internacional de Turisme de Catalunya) a la Fira de Barcelona, promocionant el producte original dels Viatges Musicals, a través de BARAKA Club de Viatges.

El Festival de Fes (Marroc) és un dels productes que més interessa al sector del turisme cultural, però també els altres productes que orgnitza QADAR els mesos de juliol i agost, el Festival Notte de la Taranta (Itàlia) i el Festival Yakinthia (Creta).

A la foto, Ferran Morillas amb el Director de Baraka Club de viatges, Òscar Herencia.

FESTIVAL DE FES 2011 - Entrades ja a la venda

Publicació: 19/03/2011

Ben Harper

La 17a edició del Festival de Fes d'enguany (del 3 a l'11 de juny) ja és a punt i QADAR ja té a disposició els forfaits Festival i entrades a la venda.

Ben Harper, Youssou Ndour, Maria Bethania, Kazem El Saher, Julia Boutros, Doudou Ndiaye Rose, Elena Ledda, i molts més altres artistes arribats d'arreu del món.

Mes informació a info@qadar.cat o bé al Tel. 937335042

Reserva ja les dates i organitza't el teu Festival!!!

Ja ens podeu seguir pel TWITTER

Publicació: 06/02/2011

Ja podeu seguir totes les novetats i impressions de QADAR a través del nostre TWITTER @Qadar_PC.

Missatges instantanis, pensaments i actualitzacions de totes les nostres activitats i els seus resultats.

QADAR i el Festival de Fes a FITUR

Publicació: 23/01/2011

QADAR i l'Esprit de Fes, organitzador del Festival de Fes des Musiques Sacrées du Monde han estat presents al Saló FITUR de Madrid, amb la col·laboració de l'Oficina de Turisme del Marroc.

 

ENTRADES JA A LA VENDA!!

Les entrades al Festival de Fes ja estan a la venda. Consulta'ns tarifes al Tel. 93 7335042 o per mail a info@qadar.cat

 

Article del Festival de Fes a Ritmos del Mundo

Publicació: 04/09/2009

Ritmos del Mundo

El núm. 12 de la revista Ritmos del Mundo, dels mesos de setembre/octubre, ha publicat un article sobre el Festival de Fes, escrit per Raul Alvarez (QADAR).

L'article 'Festival de músicas sacras de Fez. Música, cultura e inspiración', és una crònica dels concerts que es van succeir a aquest Festival que va celebrar la seva XVª edició el passat mes de juny.

MAPA La Ruta de les Mil Alcassabes

Publicació: 27/04/2009

La coneguda Ruta de les Mil Alcassabes, al sud del Marroc, constitueix un itinerari cultural de primer ordre. Ofereix als visitants un munt de posibilitats: fortaleses, gravats rupestres, centres d'artesania, mercats plens de vida, museus...

El mapa, editat per Piolet, serà presentat el dijous 30 d'abril a les 19:30 hores a la llibreria Altaïr.

Si voleu aconseguir-ne un exemplar també podeu posar-vos en contacte amb nosaltres:

www.qadar.cat

 

Inauguració del Parc Nacional d'Al Hoceima

Publicació: 22/04/2009

 El 24 d'abril s'inaugura el Parc Nacional d'Al Hoceima, al nord del Marroc

Situat entre la costa Mediterrània i les muntanyes del Rif el Parc ofereix una riquesa biològica, ecològica i paisatgística excepcional.

Però el Parc també te un gran valor cultural i històric, ja que està situat a una zona habitada per "Amazighs" i és també un testimoni de la imprenta deixada per espanyols i portuguesos a la zona.

Per tal de conèixer-lo  l'associació encarragada de gestionar-lo ha elaborat una guia amb diferents rutes proposades pel Parc.

QADAR col.labora en la difusió i el coneixement del Parc enviant una periodista, Sonia Casas, que escriurà la seva experiència a la zona en el pròxim número de la revista Sapiens. 

 

Mapa del TOUBKAL

Publicació: 17/03/2009

Mapa Toubkal

Ja s'ha publicat la 2a edició del mapa del Toubkal (Marroc) després d'esgotar-se l'edició d'aquest mapa que ha editat l'Editorial Piolet.

Si voleu aconseguir-ne un poseu-vos en contacte amb nosaltres:

info@qadar.cat

 

Dibuixos al Desert

Publicació: 01/06/2008

Dibuixos al Desert, Festival Essakane

Art i solidaritat es retroben de nou a la 2a edició del Va d'Art. A partir del dia 6 de juny es podrà visitar a La Taverneta de Ripoll l'exposició dels dibuixos que van realitzar nens i nenes tuareg en el taller organitzat per dues mestres de l'Escola Ramon Surinyac el passat mes de juny. En motiu del Festival al Desert d'Essakane (Mali), les dues mestres es van desplaçar amb QADAR al contintent africà, on van fer un taller plàstic amb els alumnes de l'Escola d'Essakane.

© Qadar, Art i Viatges (2008) | info@qadar.cat